ازمن بپرسید

این وبلاگ اختصاص به موضوع کتاب ، کتابداری و اطلاع رسانی می باشند.

ازمن بپرسید

این وبلاگ اختصاص به موضوع کتاب ، کتابداری و اطلاع رسانی می باشند.

اصول عمومی مطالعه

  1. مکان مطالعه : دمای محیط مطالعه باید مناسب باشد.یعنی نه سرد و نه خیلی گرم.همچنین بهتر است در این مکان عواملی که باعث پرت شدن حواس می شود(مثل کتب غیر درسی، روزنامه،عکس و...) وجود نداشته باشد.
  2. هوا و نور: کیفیت هوای تنفسی هم از نظر ایجاد نشاط و هم از لحاظ فراهم آوردن موجبات کسالت خیلی مهم است. تنفس در اتاق دربسته که هوا به قدر کافی در آنجا وجود ندارد کار درستی نیست.
  3. جهت تابش نور: نور باید از سمت چپ و بالا و با زاویه تقریبی 45 درجه به کتاب و کاغذ بتابد. زیرا اگر از سمت راست بتابد، خصوصاً هنگام نگارش ،باعث ایجاد سایه دست برروی کاغذ می شود که در دید اشکال ایجاد کرده و در نتیجه باعث خستگی چشم می شود.
  4. استفاده از نور غیر مستقیم: بهترین نور مطالعه ، روشنایی معمولی اتاق است که در هوای روشن بوسیله نور غیر مستقیم ایجاد شده باشد.
  5. فاصله مناسب چشم ها با کتاب یا کاغذ: یک چشم سالم از فاصله 30 سانتی متری می تواند حروف کتاب را تشخیص دهد. اگر از این فاصله قادر به خواندن نیستید به چشم پزشک مراجعه نمائید.
  6. نوع مرکی یا خودکار: بهترین رنگها ،رنگ آبی و مشکی است که فشار کمتری به چشم وارد می کند و مانع خستگی می شود. رنگ های قرمز ، سبز و... دید را مشکل و باعث خستگی چشم می شوند.
  7. استراحت متناوب چشم ها: برای هر ساعت مطالعه یک ربع تا بیست دقیقه استراحت مفید لازم است. این استراحت نه تنها برای چشم بلکه برای مغز هم فرصت مناسبی است که یادگیری خود را مرور کند. در زمان استراحت باید به فاصله دور و بدون توجه و دقت نگاه کرد. این کار باعث تنوع و تمدد اعصاب می شود.

سایت های مرتبط با کتاب

در این یادداشت سعی بر این شده که سایت های برتر در حوزه کتاب و کتابخوانی معرفی شوند. 

  1. سایت  خانه کتاب  به نشانی اینترنتی : http://www.ketab.ir 
  2. سایت کتاب نیوز به آدرسی اینترنتی : http://www.ketabnews.com  
  3. سایت خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)  به آدرس اینترنتی : http://www.ibna.ir 

۱. خانه کتاب:

      حوزه کاری  این سایت  در باره کتاب های منتشر شده می باشد و کتابهای منتشر شده در کشور ا معرفی می نماید.این سایت وابسته به خانه کتاب می باشد . خانه کتاب  دونشریه بنا مهای  کتاب هفته و کتاب ماه نیز منتشر می کند.که مــن در اینجــا لازم      می دانم این دو نشریه را به اختصار معرفی کنم :

       نشریه کتاب هفته با هدف آگاهی علاقه مندان به کتاب و کتاب خوانی و دست اندرکاران حوزه نشر . کتاب از آخرین اخبار و رویدادهای این حوزه و دیدگاه های نویسندگان، مترجمان و ناشران درباره آثارشان و مسایل روز نشر کتاب درایران و جهان شنبه هرهفته منتشر می شود. اطلاعات کتاب های منتشر شده درهرهفته نیز به تفکیک موضوعی،با هدف اطلاع رسانی تازه های نشر، در این نشریه درج می گردد.

       کتاب ماه، ماه نامه ای است که باهـدف اطلاع رسانـی و نقد و بررسی کتابـهای منتشـر شده در کـشـور، در هشـت نشریه تخصصی با موضوع های کلیـات، دیـن، ادبیات و فلـسفـه، عـلوم اجتماعی، عـلوم و فنون، تاریخ و جغرافیا، کودک و نوجوان، هـنــــر منتشـر می شـود. مطالب ایـن نـشـریـات شـامـل نــقـد و بررسـی و معـرفی، گفت وگـو، اخبار ،گزارش و مـطالب متنـوع دیـگر ،درباره کتـاب مـی بـاشد. هـمچنیـن فـهـرسـت کتـابـهای مـنـتـشـر شـده در هــر مـاه به هــمـراه تـصــاویـر روی جـلـد و معـرفی کـوتاهی از اکثر کتابها، ارایـه مـی شـود .

      ۲. کتاب نیوز:  

      کتاب‌نیوز سایتی است که با معرفی آثار منتشر شده­ی مشهور، مهم، ارزشمند و خواندنی و  اطلاع سانی  در حوزه­ی کتاب ونیز ایجاد گفتمان نقد با هدف فراهم کردن فضایی برای تولید و تعالی اندیشه می باشد. و وابسته به موسسه میةراث اهل قلم می باشد. 

      ۳. خبرگزای کتاب ایران (ایبنا):  

       این سایت فعالیت رسمی خود را از 24 آبان 1385 آغاز کرده است و زیر نظر خانه کــــتاب اداره می شود. هدف این سایت  اطلاع رسانی خبری در حوزه کتاب و کتابخوانی و موضوعات مرتبط مثل چاپ،نشراست ، همچنین خبرهای این خبرگزاری شامل خبرهای داخلی و خارجی در موضوعات دین ، ادبیات فن آوری، تاریخ و جغرافیا ،علوم اجتماعی، هنر و نیز کتابهای کودک و نوجوان می باشد.

      لیست کتابخانه های شهرداری تهران به تفکیک منطقه

      نام کتابخانه

      منطقه

      تلفن

      نشانی

      امیر کبیر

      1

      22207051

      خ شریعتی-نرسده به میدان قدس-خ قیطریه-بوستان قیطریه

      دارآباد

      1

      20109520

      20109599

      میدان قدس-خ باهنر-خ دارآباد-بعد ازبیمارستان مسح دانشوری-بوستان دارآباد

      دکترعظیمی

      1

      22601304

      خ دکترعظیمی-خ شریعتی-بالاترازپل صدر-روبروی باشگاه شهیدجمران-کوی عظیمی

      کتابخانه محله اراج

      1

      22460141

      بزرگراه ارتش-میدان ازگل-پارک ازگل –ساختمان شهرداری

      محله امام زاده قاسم

      1

      22743300

      خ دربند-گلابدره-میدان امام زاده قاسم

      محله چیذر

      1

      22686603

      اتوبان صدر-کامرانیه جنوبی—ساختمان شهرداری ناحیه8

      مرکزستاره شناسی

      1

      26130652

      میدان قدس-دزاشیب-خ عمار-خ عرفات-مرکز علوم و ستاره شناسی

      موزه حیات وحش دارآباد

      1

      22290002  داخلی156

      خ دارآباد-بعد از آجودانیه-خ موزه

       

      با توجه به محدویت فضا و طولانی بودن لیست کتابخانه ها ادامه لیست در قسمت ادامه مطلب آمده است.قابل توجه اینکه هر منطقه با رنگ ازمنطقه دیگر قابل تشخیص می باشد.

      ادامه مطلب ...

      کلمات الهام بخش

      1. هرکه با کتابها خود را مشغول کند آرامش یابد.   حضرت رسول (ص)

      1. کتاب ها بوستان های دانشمندان است .    حضرت رسول(ص)

      1. برشما باد به حفظ کردن مطالب کتاب که به جمع کردن کتاب .      حضرت علی(ع)

      1. کسانی که با افکار عالی و خوب دمسازند،هرگز تنها و بی مونس نیستند.       فلیپ سیدنی

      1. کتاب رکن اعظم سعادت و نیکبختی  انسان است .      اسمایلز

      1. کتاب همنشینی است که تورا به خشم نمی آورد و دوستی است که تو را هیچگاه مـــلول نمی کندو پـند آموزی است که هیچگاه تو را به لغـــزش دچار نمی سازد.           احمد بن اسماعیل

      1. برگ های کتاب به منزله بالهایی هستند که روح ما را به عالم نور و روشنایی پرواز می دهند.     ولتر

      1. خوشبخت کسی اســت که به یکی از دو چیــز دســترسی داشـته باشد : یا کتاب های خوب یا دوستانی که اهل کتاب باشند.      ویکتور هوگو

      1. بدون حـکـومت می شود زندگی کرد ولــی بدون کـــتاب و مطـــبوعات نمی شود.   ابراهام لینکلن

      1. در دنیا لذتی که با لذت مطالعه برابری کند ، نیست .       تولستوی